29-11-08

Duurloopje van 3 uur.

embleemAmaai mijn voeten, wat een loodzware training was dat. Het laatste weekend van november, is traditie getrouw het weekend van de herfstwandelingen van de Opwijkse wandelclub Horizon. Dat de wandelorganisaties van WSV Horizon Opwijk borg staan voor kwaliteit hoef ik in feite niet te vermelden. Ook vandaag was dit niet anders! 

Deze morgen omstreeks 8u30 stond het ontvangstcomité, "Mia en haar mama" mij al op te wachten. Even een babbeltje en dan wegwezen.

De tocht, met 2 controleposten (na 8 Km en 17 Km) bracht me richting het heuvellandschap aan de voet van 't Pajotteland. Voor een wandelaar een ideaal parcours, voor een jogger eerder loodzwaar. Het eerste deel viel nog mee, na 53' bereikte ik het pittoreske dorpje Asbeek. Op de controlepost toch even de tijd genomen voor een koffietje.

Na die korte pauze kreeg echter enkele flinke kuitenbijters, gelegen in het prachtig wandelgebied van de gemeente Asse, voor de voeten geschoven. Regelmatig werd dan nog een veldwegeltje opgezocht, waar tractorsporen het lopen haast onmogelijk maakten. Na bijna 2 uur onderweg te zijn bereikte ik terug het controlepunt in Asbeek. Nu moest ik toch ietske langer bekomen, een koffietje en iets wat op rijstpap leek brachten er me weer wat boven op. Na 10' vertrok ik weer voor het laatste stuk van +/- 7 Km.

Dat laatste stukje bracht me langsheen het kravaalbos. Ik denk dat ik op dat moment eerder moet geleken hebben op een kwakkelde eend, dan op iemand die een marathon voorbereid. De laatste 7 Km daar had ik dan ook ietske meer dan een uur voor nodig.

Hoewel de cijfertjes er niet al te schitterend uit zien, mag ik op dit parcours toch best tevreden zijn. We hebben de drie uur bereikt, op weg naar "De Antwerp Marathon" toch al niet slecht. Op deze afstand op een loopparcours, dan doe ik zeker en vast 30' minder over. We gaan dat binnenkort zeker een testen.

Wie houd van cijfertjes, hier zijn ze allemaal:

29112008

13:58 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

knappe training Geert! je begint wel al vroeg aan die lange duurlopen, voor de marathon zelf is dat eigenlijk nog niet nodig, maar als je er zin in hebt moet je dat natuurlijk gewoon doen hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 29-11-08

Reageren op dit commentaar

Leuk Mooie training gedaan,zwaar en zo te lezen een prachtige route.

Gepost door: anita | 29-11-08

Reageren op dit commentaar

Amai... ...wat een zware training zeg. Mooi gedaan hoor. Van karakter gesproken.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 29-11-08

Reageren op dit commentaar

goe bezig!! Een hele mooie training, een goede voorbereiding op Antwerpen!

Gepost door: Wendy | 29-11-08

Reageren op dit commentaar

Amaai, dat ziet er goed uit!!! Mooie training: Antwerpen zal wel lukken...

Gepost door: sandra | 29-11-08

Reageren op dit commentaar

doe zo verder met het trainen en je komt er zeker !!! was fijn dat je langs gekomen zijt en de volgende keer dat je komt staan we er weer voor je klaar ! maar dan moet ik wel een geschenkje krijgen he voor mijne verjaardag hihihi of toch minstens de kussen
tot later

mia

Gepost door: mia | 30-11-08

Reageren op dit commentaar

Amai Geert, dat is inderdaad ruim op tijd dat je met je lange duurlopen begint, maar het kan je alleen maar helpen om je lichaam te leren zo lang mogelijk op zijn vetten te teren. Je hebt me eens gevraagd of ik in Lier niet een 10 km wil lopen. Wel volgende maand, op zaterdag 20 december, loop ik er de 10 km. Als je wil....

Gepost door: Sandy | 30-11-08

Reageren op dit commentaar

op tijd! Amai Geert, da's echt wel een superknappe training! Maar ben jij nu al bezig met zulke lange duurlopen voor Antwerpen? Da's ruim op tijd!

Gepost door: Julie | 30-11-08

Reageren op dit commentaar

Marathon Antwerpen Knappe trainig hoor ! Proficiat ! Je moet echt doen wat je graag doet. En, zo'n lange duurloop kan geen kwaad zene, als je maar niet overdrijft !

Gepost door: Dirk De Groof | 30-11-08

Reageren op dit commentaar

Mooi!! Mooie training Geert!! En echt een mooie route ook wel precies, dat is het leuke eraan hé, dat je zo ten volle kan genieten van de natuur!!

Gepost door: Eva | 02-12-08

Reageren op dit commentaar

Amai... .... ge traint echt goed zie ik. 3uren ... je moet het toch maar doen he !
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 02-12-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.