21-03-09

Week 12/2009 - Wedstrijd 3/2009

De voorbije week was alweer op sportief vlak een succes! Ik starte met de verbetering van mijn tijd op 10 Km, geen PR maar wel de beste tijd op die afstand in 2009, en zeggen dat ik 2 weken geleden daar nog 1' meer voor nodig had. de cijfertjes van mijn 10 Km van deze week volgen hier:

17032009

Ps: Soms doet de Garmin wel is raar, 28 Km/u dat moet de snelheid geweest zijn van één van de vele fietsers die onderwegben tegengekomen.

Met resultaat zitten we nu wel in de wolken, volgende week gaat Sandra (Wilma) Cauwels met hazen tijdens de Blaarmeersenloop in Gent. een organisatie van de Gentse Leielopers.

Ik voelde me de voorbije dagen zelfs zo goed, dat ik tijdens een van mijn middagpauzes op het werk zelf een 15 Km trainingsloop ging doen. De middagpauze was dus wel een beetje uitgelopen daardoor. Cijfertjes:

19032009

En het werd zelfs de week waarin ik voor het eerst de kaap van de 50 Km/week haalde. Dit dankzij mijn deelname aan 25 Km natuurloop te Lier. Voor de start heb ik eventjes nog het onafscheidellijke duo Julie & Ruth gezien, zij kozen voor de 10 Km. Eens het startschot gegeven, was ik de eerste 5 Km in het gezelschap van een groepje, zonder het eigenlijk te weten liepen mij Facebook-maatje Carmen & haar vriend Michael naast me. Even later toen, moet is lossen. Ik zag het groep tot de 10de Km kort voor me uitlopen, maar toen werd de kloof groter en groter...... Het werden dan nog 15 zware & eenzame kilometers langs de boorden van de Nete. Iedereen liep me voorbij, tot Km 20 ben ik blijven joggen. De laatste 5 Km was er  met veel wandelen tussen. De kilometers van de voorbije dagen speelden me blijkbaar parten. Een gebrek aan bevoorrading drank wa eveneens een probleem, 2 bekertje water op 25 Km is duidelijk veel te weinig. Pffff, de marathon dat wordt nog trainen want dat zijn nog 17 Km meer......gelukkig hebben ze er daar in Antwerpen een uurtje bijgedaan.....in 6 uur lukt ons dat wel heel zeker.

Cijfertjes:21032009 (Lier)

De komende week wordt er eerst wat rust ingebouwd. Zondag hopen we dan in Gent te kunnen pieken en onze 10 Km onder de 55' te lopen!

Foto's van de natuurloop in Lier vindt je allemaal hier! Enkele beeldjes van mijn uitputtingsslag hieronder.....

KW0L4976

Foto 1: Onderweg, langs de Nete!

KSC_5072

Foto 2: De laatste rechte lijn.

KSC_5075

Foto 3: Aankomst, duidelijk uitgeput!
 

19:28 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

knappe prestatie Geert en wat dat water betreft een dikke schande. Koddig tweemaal dezelfde wedstrijd,in Lier vandaag en in Antwerpen in april,sie you
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 21-03-09

Reageren op dit commentaar

Twee keer met water staan op een wedstrijd van 25 km, dat noem ik geen organisatie! Het is altijd lastig als je alleen een wedstrijd moet lopen en als je telkens word ingehaald... De moed zakt weg hé. Maar ... Blijven volhouden hé, niet opgeven!
Veel succces daar in Gent.
Ik zal voor je duimen!

Gepost door: Layla | 21-03-09

Reageren op dit commentaar

Mooie prestatie Geert, dikke proficiat...

Gepost door: Stofke | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

Prachtig zweefmoment! Je hebt dat goed gedaan ze Geert,Antwerpen da komt in orde!

Gepost door: Wendy | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

Knap gedaan hoor. Proficiat...dat was inderdaad wel héél weinig bevoorrading.

Gepost door: natalie | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

Karakterloop Als je alleen moet lopen zo langs de boorden van de Nete duren die km's oneindig lang. Meestal staat de wind dan ook nog in het nadeel.

Gepost door: Marc | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

rustig verder trainen en de marathon zal ook geen probleem worden.

Gepost door: wim | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

Ik moest nog dringend antwoorden Geert, dat middeltje tegen krampen remember. Spasmose of zoiets. Op voorschrift bij de dokter te halen. Ik begin er een dag voor de marathon mee. Na de marathon mee stoppen hé. :-)
Tja, 2 bekers zijn echt wel de tekenen van crisis! Ik zal je zeker op de marathon in Antwerpen tegenkomen. Momenteel scheenbeenvliesontsteking maar wel vastbesloten om de marathon mee te doen. Grtz

Gepost door: Steve | 24-03-09

Reageren op dit commentaar

Knap Knappe wedstrijd gelopen Geert,wel veel te weinig bevoorrading,je bent wel heel goed bezig hoor.

Gepost door: anita | 24-03-09

Reageren op dit commentaar

Beetje per beetje ... groeit je loopvolume aan . Doorbijten en gelukkig trek je je niet teveel aan van je snelheid op die wedstrijden . Je zult je nog eens een drankgordel moeten aanschaffen !

Gepost door: Kristien en ivan | 24-03-09

Reageren op dit commentaar

mooi aantal kilometers ! en snelheid is niet zo belgangrijk hoor. Mijn marathon was aan zelfde tempo. Misschien volgende keer iets trager starten en wat voeding / dranken eens uitproberen ? Want 42 km met 2 bekerkes water is niet zo'n gezond idee ! Zelf drank meenemen lijkt me 't beste, dan ben je zeker wat en hoeveel je drinkt !

Gepost door: jogginggirl | 24-03-09

Reageren op dit commentaar

Uitlopen....... is voor wat mij betreft stap 1 in een marathon. Ik liep mijn eerste in 2007 in 4u45....ook nie echt nen toptijd hé...maar het gevoel was er nie minder om...Ik was euforisch voor weken aan een stuk.
Ge zult wel zien...ge loopt em uit en dan wil je de week erna een volgende lopen. Er gaat niets boven een marathon uitlopen en d'as wa jij zal doen! Succes...ik kom zeker checken hoe het gegaan is.

cisse

Gepost door: Cisse en Fie | 28-03-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.