03-05-09

Week 18/2009 - The week after my first marathon

't Was een weekje waar we vooral hebben genoten van ons vrije tijd. Een weekje vakantie doet altijd deugd. 't Werden na zondag, 2 dagen van volledige rust, woensdag zijn we dan al richting Fitness centrum gegaan voor een uurtje "moonwalking", donderdag hebben we 10-tal Km gefietst op de hometrainer.

Sinds 1 mei ben ik ook geen lid meer van "Passage Fitness First", na jaren van lidmaatschap heb ik dit opgezegd. De komende zomermaanden wordt het vooral lopen, fietsen en wandelen. Na de zomer zal mijn leventje er hoogst waarschijnlijk ook iets anders gaan uitzien, en zal een familiebezoekje aan het fitnesscentum de eerste jaren toch niet meer lukken. (na de zomer, wanneer weten we nog niet, hopen we toch hier eindelijk met z'n 3 te zijn). Fitnessen kan ik trouwens ook op het werk altijd doen....

reuzenroute1Terwijl joggend Vlaanderen koos voor de "Ekiden" te Evergem of deelnam aan de ING-Tour in Knokke, verkoos ik een familiefietstochtje van 38 Km, langsheen Schelde en Dender, nl. de Reuzenroute met start en aankomst te Dendermonde. Je kan deze mooie fietstocht als volgt omschrijven: Deze fietsroute start in het historische Dendermonde, aan de oevers van de machtige Schelde en brengt ons langs de landelijke gemeenten Appels, Oudegem, Mespelare, Gijzegem, Hofstade, Schoonaarde, Zele en Grembergen. De ene maal rijden we langs de groene boorden van de Schelde, een andere maal langs de schilderachtige oevers van de Dender. Het traject van de Reuzenroute heeft alles waar een fietstoerist om vraagt: een landelijke route met weinig of geen verkeer, mooie omgeving, enkele bezienswaardigheden, aantrekkelijke tavernes en een goede afstand. Kortom: een natuurvriendelijke tocht! Wij lieten ons onderweg verwennen in het veerhuis met een lekkere pannekoek.

Vandaag, exact een week na mijn marathon heb ik voor de eerste keer terug de loopsloefkes aangebonden. De bedoeling is nu weer wat snelheid bij te winnen, er staan dan ook enkele 10-Km wedstijden op het programma. De eerste doelstelling is toch 10 Km onder de 55' te lopen. En er is werk aan de winkel. Ons parcours vandaag liep langs het wandel & joggingparcours "fitness" dat in onze gemeente vorig jaar nog plechtig werd geopend. In het begin ging het goed, maar na 5 Km was ik eigenlijk al bek af. De overige 2 Km wren er eigenlijk al teveel aan. De cijfertjes zeggen genoeg.....03052009

12:43 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Je had de week rust verdient! Nu terug stilletjes beginnen. Het is normaal dat het de eerste trainingen wat moeilijker gaat. Tot in deurne! en wie weet vlam je daar wel!

Gepost door: Carmen | 03-05-09

Reageren op dit commentaar

Goed van je om een weekje rust in te plannen!

Gepost door: Tiny | 03-05-09

Reageren op dit commentaar

Terug vertrokken zi!! Lijkt mij leuk zo'n joggingpad!

Gepost door: Wendy | 03-05-09

Reageren op dit commentaar

Verstandig dat je een rustweekje hebt gepland.
Mooie foto's van de marathon!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 04-05-09

Reageren op dit commentaar

Nu ga je ... de motor wat afstellen ! Wat extra vermogen opbouwen . Veel succes met al uw plannen de volgende maanden .
Die reuzenroute ziet er heel interessant uit , ook eens proberen !

Gepost door: Kristien en ivan | 07-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.