09-08-09

Week 32/2009 - Kraaienestjogging.

Een snikhete week zit er alweer op, eindelijk was het zomer. Om te lopen eigenlijk niet zo'n leuk weer, door het te weinige ozon in de lucht kan het behoorlijk gevaarlijk zijn om aan duurlopen te gaan doen. Toc hebben we doorgezet, en hebben we terug een goede week achter de rug. Alweer een beetje progressie gemaakt.

We zijn de week wel langzaam gestart, met op maandag een kort trainingsloopje van 3 km - 19'12". Dinsdag hebben we het ons toch gewaagd om de loopsloefkes aan te trekken, en dit pal op de middag. We hebben net een uurtje volgehouden, met tussendoor een kleine drinkpauze. Snel ging het niet, want na 60' stond de Garmin op amper op 7,87 Km. Woensdag was het fietsdag, heen en weer naar het werk. De terugkeer in het stralende zonnetje was behoorlijk zwaar. Tijd dus om een rustdagje in te lassen.

Vrijdag liep ik dan nog eens een wedstijdje. We gingen met enkele clubleden richting de Kraaienestjogging in Erpe-Mere. Het parcours was 2 Km lang, waarvan de laatste 500 meter richting aankomst licht berg op ging. In de derde ronde ging bij mij zowaar even het lichtje uit. Toen kwam er een zekere Hugo mijn voorbij gelopen. Die man was net 30 jaar ouder dan ik, dus moest ik wel mijn wagentje aanhangen hé. En dat lukte aardig, we liep dan ook de laatste ronde samen. Hoe groor mijn respect voor deze kranige man ook is, in de laatste 500 meter nam ik toch afstand van hem en zou nog 30" voor hem eindigen. Sorry Hugo! In jou categorie ben jij alvast onklopbaar. Eigenlijk hoop ik voor mezelf dat ik binnen 30 jaar ook nog aan de start van een jogging kan staan. Een klassementsloper zal waarschijnlijk niet meer worden, maar toch was ik tevreden met mijn tijd. Ik liep de 8 km in 48'31" (Garmintijd), toch goed voor een gemiddelde van 9,9 Km/u of 6'04"/Km.

Volgende week vrijdag organiseert onze club zijn jaarlijkse "Kappelkesjogging", daar ga ik waarschijnlijk de 9 Km wedstijd lopen en doe ik zeker een gooi naar een gemiddelde snelheid die onder de 6'/Km ligt. We hebben echt wel stilaan de goede vorm te pakken.....en zitten in een super motivatie periode!

Toch zit de angst er nog wat in om weer snel geblesserd te geraken, vandaar dat we het tijdens het weekend rustig aan deden. Vandaag reden we een gezinsfietstocht van zo'n 35 Km.

20:40 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes hé volgende week, maar met jouw motivatie zal je je doel zeker bereiken!

Gepost door: Wendy | 09-08-09

Reageren op dit commentaar

Mooie prestatie hoor Geert...succes volgende week voor eigen volk.

Gepost door: natalie | 09-08-09

Reageren op dit commentaar

Goed gedaan!
Veel succs gewenst voor volgende week!
Go for it! ;)

Groetjes layla

Gepost door: Layla | 10-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.