27-12-09

Week 50 - 51 - 52/2009 in een notedop!

Week 50: Het leek een schitterende week te worden, voor het eerst sinds lang lukte het ons nog eens om een duurloopje van meer dan 10 Km te doen. Op de donderdagse clubtraining ging ik met een viertaltal maatjes mee voor een leuk tochtje van net geen 11 Km (10,84 Km) We liepen echter wel aan een nogal traag tempo (5'58"/Km - totaal 1u15'32"). We voelden ons in ieder geval klaar om tijdens het weekend deel te nemen aan de kerstloop in Wase Burcht. Helaas omwille van familiebezoek moesten we onze deelname afzeggen. Resultaat; slechts 1 x gelopen de voorbije week!

Week 51: We starten de week goed met een een duurloopje van bijna 1 uur. (58'20" - 8 Km) Eigenlijk bijzonder traag, en wat me steeds mee begon op te vallen was dat ik toch in het begin van mijn trainingen vrij vlug buiten adem ben. Ik begon me dan ook wat zorgen te maken, dit kon toch niet alleen maar het gevolg zijn van een conditionele terugval.....We vertrokken op zaterdag (19/12) richting kust, bedoeling was om er een week te vertoeven en er zeker wat te trainen, maar.......

Week 52: Ons week je verlof werd al op woensdag afgesloten, en we keerden met z'n drie, ziek terug naar huis. Arne zat met een stevige oorontsteking, Inge had het sinusit en ikzelf had een stevige brochitis opgelopen......kerstavond en kerstmis vierden we dan ook thuis met een menutje medicatie.....ondertussen gaat het ons weer allemaal wat beter. Uit onderzoek blijkt nu dat ik zou leiden aan "inspanningsastma" en dit zou de oorzaak zijn, van mijn kortademigheid bij aanvang van mijn trainingen. ondertussen heb ik hier dus een"puffertje" die het probleem zou moeten oplossen. We hopen in ieder geval, nog voor de eindejaarsdagen onze trainingen te kunnen hervatten. 

20:46 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

dat gevoel van kortademigheid ken ik. Nu ik mijn medicatie voor m'n allergieën niet meer mag innemen, heb ik er ook weer last van. Na 5 min loop ik al te puffen en te hijgen. Ik doe nu maar gewoon start-to-run-trainingen met wat extra wandelpauzes om op adem te komen, zo krijg ik toch ook wat kilometerkes bijeen geharkt. HOpelijk helpt de medicatie bij jou. Ik moet nu een paar maanden wachten alvorens ik ze weer mag nemen (maar 't is voor een goe doel hé). Beste wensen voor 2010!!!

Gepost door: Ruthje | 28-12-09

Reageren op dit commentaar

Ook ik heb inspanningsastma...heel vervelend hé. Hopelijk is de gezondheid in 2010 beter. Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 28-12-09

Reageren op dit commentaar

Hopelijk zijn jullie allemaal al terug genezen. Nog een hele late gelukkige verjaardag, en een heel gelukkig nieuwjaar gewenst, het kan natuurlijk onmogelijk nog zo'n mooi jaar worden als dit, of het moet zijn dat jullie nog een tweede wondertje willen ;-). Heel veel groetjes!!!

Gepost door: Wendy | 28-12-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.