18-04-10

AVA-LOOP te Buggenhout

Hier zijn we alweer. Nadat we de eerste week van de paasvakantie, rust namen en een weekje vertoefden aan zee (zonder dat we er 1 Km hebben gelopen), zijn we er de voorbije dagen alweer tegen aan gegaan.

De week startte met eer rustige duurloop van 7,23 Km (47'07") in het gezelschap van enkele Start 2 Runners die het 5 naar 10 Km -programma aan het volgen zijn.

Ondertussen train ik ook voor mijn jaarlijkse 2400 Meter looptest op het werk, deze week lukte het ons om dit in 12'33" af te leggen. Toch aan een tempo van 5'13"/Km. Op 4 juni volgt de echte test, mijn doelstelling is toch hier nog enkele seconden sneller te kunnen zijn. Onder de 12' lopen lukt waarschijnlijk niet.

Eveneens ga ik drie maal per week mee met mijn vrouwtje naar haar Start2Run van 0 naar 5 Km, Kleine Arne is dan altijd blij dat hij mee mag in zijn loop/fietskar, en papa dan maar duwen......

Zaterdag stond de AVA-Loop het programma. Wegens het groot succes vorig jaar (130 deelnemers !) werdt deze AVALOOP ook dit jaar georganiseerd. De 2° editie zou een even mooi parcours kennen als vorig jaar(Buggenhout Bos !)  Sportievelingen konden kiezen tussen 6, 12 of 21 km. De start van de loopwedstrijd werd gegeven om 14.30. Er was bevoorrading om de 5 km met water en sportdrank én een gratis geschenk bij aankomst.

Vertrek en aankomst: Avalon, Broekstraat 27 te 9255 Buggenhout-Opstal. Kostprijs: vrije gift ter plaatse tvv  de Koning Boudewijnstichting project Avalon".
De opbrengst gaat dit jaar naar een nieuwe aangepaste MINIBUS voor Avalon. De huidige bus is 10 jaar oud en dringend aan vervanging toe.

AC Denderland was alweer goed vertegenwoordigt & de resultaten waren super. De dames haalden ondermeer een 1ste en 2de plaats op de 6 Km, een 2de plaats op de 12 Km en een vierde plaats in de 1/2 marathon!!

Van mijn persoonlijke prestatie ben ik wel wat minder tevreden. 12,14 Km (Garmin) in 1u19'59" is toch op zijn minst 5' te traag. Hoewel ik vrij goed vertrokken was, en de eerste 2 Km in een groepje meezat aan +/- 5'30"/Km. Toen er plots achter mij iemand viel, en me zowaar bijna meetrok in zijn val, was ik het tempo kwijt. Even recupereren, en dan aansluiten bij een volgend groepje dacht ik, maar helaas is dat er niet meer van gekomen. Na 8 Km waren de beste pijlen trouwens ook al verschoten, de laatste 4 Km gingen dan ook bijzonder traag. De eerste keer dit jaar dat ik meer dan 10 Km loop, was dan ook een goede training voor de 10-Miles van volgende zondag!

De volledige uitslag van de AVA-loop heb ik bij dit schrijven nog niet in bezit!

 

 

 

20:44 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Leuk, zo samen met het hele gezin naar de start to run! Je hebt wel veel pech gehad tijdens je wedstrijd hé, een valpartij kan heel je wedstrijd naar de knoppen doen!

Gepost door: Wendy | 21-04-10

Reageren op dit commentaar

Doet da goed in Antwerpen! Veel succes zondag!

Gepost door: Petra | 22-04-10

Reageren op dit commentaar

Knap... .. ik vind dat je het toch wel prima doet hoor !!! Ik ben benieuwd hoe je het hebt gesteld in A'pen....
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.