26-04-10

Antwerp 10 Miles

Wat hoogdag van het jaar had moeten worden, werd eerder de zwaarste teleurstelling ooit.......Hoewel ik de voorbije week aardig wat had getraind, liep het gisteren van geen meter.......

De voorbereiding was als volgt:

  1. Ma: 7,25 Km - 47'09"
  2. Di: 5,27 Km - 30'17" (wedstrijdje op het werk)
  3. Di: 5,00 Km - 28'10" (Fortenloop, wedstrijdje op de club)
  4. Do: +/ 7 Km - 42'09 (Garmin stuk, afstand is dus een gokje)
  5. Vrij: 5,27 Km - 35'00" (rustig loopje, maar had dat hier beter niet gedaan)

Dus al bij al toch genoeg kilometers in de benen, en zeker niet overdreven qua afstand, en toch.

Ik startte de 10-Miles in het gezelschap van 4 clubleden. Aanvankelijk ging het goed, we liepen aan een tempo van 6'30"/Km. we werden ang alle kanten aan gemoedigd, "zie da zijn die van Mc Donalds". Voor alle duidelijkheid onze sponsor!! Bij het afdraaien richting de Kennedytunnel moest ik echter al een gat laten, geen probleem want in de afdaling kon ik gemakkelijk terugkeren. Maar dan sputterde de motor alweer. In het uit de tunnel lopen zag ik alweer mijn maatje verder uitlopen, ik keerde helaas nooit meer terug.....

Ik moest zelfs stappen, toen ik uit de tunnel kwam. De Bolivar tunnel, aan het Antwerps justitiehuis kwam dan ook veel te vlug. Nog maar 6 Km afgelegd en de Polartijd stond al op 45'. de nood aan drank, werd een echte watersnood, want aan het eerste bevoorradingspunt was alles al op! Een schande!!!

Tussen Km 6 en km 14 (in de waaslandtunnel) kon ik rustig blijven lopen. De waaslandtunnel uitlopen lukte echter niet volledig. Een paar keer moeten stappen, en zo zelfs een een eindtijd moeten vaststellen van meer dan 2 uur.

Ik kon afdrukken na 2u05'!! Een ontgoocheling rijker. We geven echter de moed niet op, we blijven doorgaan......Volgend jaar wil ik aan de start staan van mijn tweede marathon, de training start vandaag.....

08:08 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Iedereen heeft al es een mindere dag. VOlgende keer beter !

Gepost door: Chris | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Beste Geert, loopparcours en de temperatuur bij de eerste 10 km was natuurlijk niet te onderschatten. Positief denken , genieten van een wedstrijd (en de trainingen vooraf) en vooral (ken mezelf) meer op weerstand trainen. Succes met de volgende wedstrijden

Gepost door: Runningcook | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Ik zie dat je in de week vóór de wedstrijd nog 5 maal getraind hebt. 't Waren wel allemaal kortere afstanden maar ik denk dat je zo niet uitgerust aan de start verschenen bent. Ikzelf loop in de week vóór een wedstrijd nog 1 of maximaal 2 maal en neem minimum 3 rustdagen (als de wedstrijd de zondag is dan ga ik ten laatste op woensdag nog eens trainen).
Volgende keer beter, het kan alleen maar vooruit gaan.

Gepost door: Spencerwoman | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Dat is een echte schande!! Geen drinken meer, in deze warmte is dat goed om ietske te krijgen. Niks van aantrekken, zo'n dipje kan gebeuren, volgende keer beter, leuk dat je de marathon nog ziet zitten!

Gepost door: Wendy | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Komt we goed Dat men bij zo'n organisatie geen drank meer heeft op de plaats van de bevoorrading is een schande. Dit mag nooit gebeuren. Wat dat andere betreft over je prestatie, gebeurt met iedere mens. Dus maak je daar niet te veel zorgen over hé. Andere keer beter.

Gepost door: steven | 27-04-10

Reageren op dit commentaar

Ook al meegemaakt... .. dat de drank op is. Zelfs dat de loper voor mij het laatste bekerke neemt en het is 28gr, je hebt dan al 12km gelopen en je moet er nog 9 lopen. Jij loopt dan nog door, ik geef dan op! Dus niet mee inzitten met deze mindere prestatie. Heb voorlopig geen wedstrijden gepland. Hou de moed erin!

Gepost door: Petra | 27-04-10

Reageren op dit commentaar

De warmte is niet te onderschatten en drinken is dan ook zeker heel belangrijk!! Je bent blijven doorgaan en dat op zich toont dat je karakter hebt!! En op dit moment zou ik al blij zijn mocht ik 10 mijl kunnen lopen.... ongeacht in welke tijd. Dus positief denken en op naar het volgende!!!

Gepost door: Sandra | 27-04-10

Reageren op dit commentaar

Zelf heb ik veiligheidshalve en met pijn in mijn hartje niet meegedaan omdat ik te weining trainingskilometers in m'n benen had (nieuwe job en verbouwingswerken). Eender met welke tijd heb je dus beter gedaan dan ik!

Gepost door: Dave | 02-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.