18-12-11

Kerstloop te Stekene

kerstmuts03.gifVoor de tweede week op rij waren we van de partij op een kerstloop. Deze keer in het Oost-Vlaamse Stekene. We kozen voor de 6 Km. We vertrokken in het gezelschap van 3 clubgenootje!! Drie dames in mijn gezelschap. Helaas ging het voor E al gauw wat te snel en haakte H. na de eerste ronde af. H was dan ook net voordien tweede geworden op de 3 Km. De tweede ronde liep ik dan samen met M. we klokten af na net geen 36' Dus een mooi gemiddelijk van 6'/Km!

Kerstloop stekene.jpg

De komende weken staan er geen wedstrijdjes meer gepland. Nog een weekje werken en dan vakantie! De eerste wedstrijd na de feestdagen is op zaterdag 07/01/2012 met het PK Indoor voor Masters te Gent.

Aan al mijn lezers alvast prettige eindejaarsfeesten toegewenst en voorspoedig sportief 2012 

19:04 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-12-11

Kerstloop te Burcht

kerstloop.jpgVandaag stond de eerste kerstloop op ons programma. We trokken naar het Antwerpse dorpje Burcht waar we deelnamen aan de al voor de 11de maal georganisseerde kerstloop van altetiekclub ZWAT. We namen deel aan de 5 Km. De afstand zou bij aankomst zelfs helemaal correct zijn. UNIEK!

Voor de start kwam clubmaatje Annelies bij me langs, met een geweldig voorstel. Annelies, sukkelend met een lichte blessure wou vandaag niet voluit en gaan, en stelde voor om samen te lopen. Voor mij eens de kans om wat sneller te lopen, zeker als iemand je van begin tot einde aanmoedigd. Annelies loopt anders toch haar kilometertje met gemak onder de 4'....dus heel wat sneller dan ik.

De bedoeling was om de 5 Km binnen de 30' te lopen. We bleven elke kilometer mooi in ons ritme, we zaten steeds tussen de 5'30 & 5'45" per Km. de laatste kilometer had ik wel wat moeilijk, maar mijn clubmaatje haalde me door dat moeilijk moment. We zouden samen de eindmeet overschreiden na 27'59". Van een topprestatie gesproken!!

Na de aankomst een welverdiende pannekoek & een fleske van het Antwerps bierke "Coninck" er bover op!!

Volgende week hopen we aan de start te kunnen staan in de kerstloop van Stekene.

19:40 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-11

Winterloop - Beveren

IMG_0155.JPGMet de door atletiekvereniging "Volharding" jaarlijks geƶrganiseerde winterloop, startten we aan onze eerste wedstrijd van deze maand. In 2009 ging ik hier in deze wedstrijd ook al eens van start, en toen liep ik een ontgoochelde tijde van 50'56" over een afstand van net geen 8 Km.

Beter doen dan toen, het zou ons heel tevreden stellen. We startten nogal vrij traag, maar na het rondje op de piste ging het toch behoorlijk goed......tot dat eerste heuvel(tje). De eerste ronde ben ik doorgekomen na +/- 25'. Ik behield in de tweede ronde mijn tempo aan, kon zelfs nog een deelnemer bijhalen en zo zou ik eindigen met een tijd van 49'47". Helaas pas op plaats 52 van 55 deelnemers.....

Toch best tevreden, want onze tijd van 2009 werd met 1'09" verbeterd!

Deze wedstrijd was meteen ook mijn derde Denderland-criteriumpunt van het nieuwe seizoen. We kunnen er voor de eindejaarsfeesten nog 2 verdienen. Komende zondag hebben we keuze uit de Kerstloop in Burcht of de veldloop te Stekene. Op 18 december hopen we dan nog van start te kunnen gaan in de kerstloop van Stekene.

18:22 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |