25-03-12

Ongelofelijk, maar waar!!

38.jpgInderdaad, 38 Km op onze loopteller deze week. En wat voor kilometerkes dan nog. 10 Km in een uurtje dat was een eeuwigheid geleden (Sinds Aug 2009), en deze week lukt me dat zo maar even 3 x. Een overzichtje:

Man 19/03 - 10 km in 59'19"

Woe 21/03 - 10 Km in 58'54

En vandaag Zon 25/03, de snelste van de 3 - 10 Km in 57'28"

Hierboven op liep ik vrijdag 23/03 een tragere duurloop van 8 Km in 55'36"

Het dieet heeft dus niet meer alleen zijn resultaten op de weegschaal (vandaag stond die op 87 Kg, = - 1 Kg deze week en een totaal van - 13 Kg), maar ook op mijn sportieve resultaten. Graag nog enkle kilotjes er af nu, maar de laatste zijn de moeilijkste, dus het wordt nog even op de tanden bijten.

Vandaag zijn we in ierder geval op restaurant geweest, ter gelegenheid van mijn mama haar verjaardag. Scampi's als voorgerecht, kipfilet "natuur" als hoofdschotel. En om dit alles af te sluite een koffie met amaretto!! LEKKER!!

 

19:44 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-12

Succesvolle week

pictogramme-vitesse-limitee-a-25-km-h-1-l.jpgInderdaad, met 25 loopkilometertjes de voorbije week mogen we niet klagen. Drie maal hebben we onze sloefkes aangetrokken. Maandag en woensdag trokken we op pad tijdens de kantooruren, telkens voor een toerke van 8 Km. Donderdag deden we er nog een clubtrainingske bij. Hier stond een duurloopje van 9 Km op het programma. Met dank aan clubmaatje G. die met onderweg gezelschap hield, en hierdoor liep ik de afstand mooi binnen het uur. Als we zo kunnen blijven verder trainen staat er alvast een mooi joggingseizoen op ons te wachten. Onze eerstevolgende wedstrijd zal wel pas over enkele weken zijn.....

Vorige vrijdag zijn we ook nog 800 meter gaan zwemmen! Met 4 x sport in 5 dagen, mochten we dit weekend even rusten......

vrijdag was mijn vrouwtje jarig, en ondanks ons dieet hebben we toch een klein feestje gebouwd. Hm, de tagliatelli & scampi's waren lekker. vandaag hadden we dan nog een familiebijeenkomst en daar stond "Friet met stoofvlees" op het menu. Lekker!! De komende dagen gaan we uiteraard ons dieet terug strikt volgen. Ondanks deze kleine uitspatting ging ons gewicht niet de hoogte in.....we bleven status-quo!! Van 100 Kg naar 88 Kg in 7 weken tijd is zeker niet slecht......nog zo'n 8 Kg te gaan, alvorens ons ideaal gewicht hebben bereikt.....we zetten door!!

20:37 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-12

Zwemmen, lopen en straks ook nog fietsen.....

Nee, nee we bereiden ons niet voor op een of andere triathlon......Maar met het mooie lenteweertje en de komende, toch qua weer, ogende leukere periode gaan we onze sportactiviteiten wat uitbreiden.

Sinds vorige week zijn we terug beginnen zwemmen. Telkens op vrijdagochtend zal je me nu kunnen zien ploeteren in het Vilvoordse zwembad. Vrijdag zwom ik toch al 750 Meter!!

Lopen was de voorbije week eerder matig, met slechts 2 loopjes:

  1. Dinsdag nam ik deel aan trage duurloop op de club. Wat voor mij in het begn van de training al "te traag" leek...was ik na een uurtje trainen best tevreden dat het voorbij was.....bek af!! 8,25 Km na 60'. Voor het eerst sinds lang dat nog eens een vol uur kon lopen (joggen)
  2. Vandaag trok ik voor een loopje van 5 Km alleen op pad, en na 32'19" was deze training ook gedaan.

De fiets die wordt ondertussen klaargemaakt om aan zijn eerst ritje te beginnen. 't Is de bedoeling om binnenkort minstens 1 x per week met de fiets naar het werk te rijden.

En ons dieet?  De controle bij mijn begeleidende arts was gisteren alleen maar positief te noemen. Na 6 weken zijn we ondertussen al 12 Kg kwijtgespeelt en staat de teller op 88 Kg. We mogen vanaf nu terug al een boterhammetje en een stukje fruit eten. De PRONOKAL-middeltjes blijven uiteraard een goede ondersteuning. Bij de medische controle bleek ik ondertussen ook al 10 cm buikomtrek kwijt te zijn, en we zitten hierdoor niet meer in de rode cijfertjes. Binnen een 3-tal weken is de volgende medische controle, dan krijgen we ook het resultaat van onze bloedtesten mee. We hopen tegen de Paasdagen de teller onder de 85 Kg te krijgen!!

20:30 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-12

3 wedstrijdjes in de voorbije week

Door familiale omstandigheden was het hier even stil op mijn blog. gedurende een 3-tal weken bleven de loopsloefjes dan ook staan waar ze stonden. Deze week begon ik dan weer te trainen. Er stonden meteen 3 wedstrijdjes op mijn programma.

  1. Dinsdag 28/02: Maandelijkse Kwartierloop op het werk --> 5,29 Km - 29'54". voor het eerst sinds lange tijd ben ik op dit wedstrijdje onder de 30' gedoken.
  2. Donderdag 01/03: Nationaal Militair Veldloopkampioenschap veteranen te Grobbendonk --> 6,68 Km - 42'34". Het volledige klassement vindt je hier. je vindt me op plaats 424 van 430 aangekomen deelnemer. helaas moesten onderweg 5 deelnemers omwille van blessure de strijd staken.
  3. Zondag 04/03: Voor mij de tweede veldloop van het seizoen. Helaas ook de laatste van het seizoen. VAC organiseerde zijn jaarlijkse cross op het domein "Hof ten Hemelrijk" te Opwijk. Ik haspelde de 5,93 Km op een loodzwaar parcours af in 39'45"  en eindigde daarmee helaas al voorlaatste van het hele deelnemerspak. (In 2010 bij mijn vorige deelname had ik hiervoor 40'35" voor nodig en was ik allerlaatste)

Volgende week gaan de training weer verder. een volgende wedstrijd staat voorlopig nog niet geprogrammeerd. Ondertussen doen we ook al 5 weken gemotiveerd ons PRONOKAL dieet. En met resultaat!!! Na 5 weken ging de weegschaal van 100 Kg naar 89 Kg. echt wel een wereld van verschil. Nog zeker een 5-tal Kg moeten er af, maar als het eventueel zou kunnen zou ik er nog graag 10 Kg af willen krijgen. De boodschap is echter, al wat er nu al af is mag er zeker niet meer terug bijkomen. Wordt vervolgt.....

20:45 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |