22-04-12

op weg naar een duurloopje van meer dan 10 Km.......

conditie.jpgNa de week vakantie die we hebben gehad, was het de voorbije week alweer "werken" geblazen. Maar wie kan er zoals ik zeggen dat hij tijdens zijn werkuren ook aan sport kan & mag doen.

Dinsdag trokken we 's avonds echter naar de clubtraining. Ik verkoos om met een iets trager groepje mee te lopen, eigenlijk een groepje waar ik een half jaartje geleden al blij was dat ik hen kon volgen. We liepen 8 Km op 54'29". Bij een volgende training ga ik toch mijn wagentje eens aanhangen bij een iets sneller groepje. Afwisseling van tempo en afstand zijn nu eenmaal de beste trainingen.

 

Woensdagnamiddag trok ik er dan ik mijn eentje op uit. Lopen tijdens de kantooruren is dus gewoonweg geweldig. Pff, zoveel wind, 't was duwen geblazen. Maar na net geen uurtje hadden we ons parcourtje afgelopen. 9 Km op 59'19". 's Avonds kreeg ik echter minder goed nieuws. De oma van mijn echtgenote was overleden. Tien weken na het overlijden van mijn vader, moesten we alweer een geliefd familielid afstaan......de wereld stond dan ook weer even stil.

Zondagochtend (vandaag) dus, trok ik toch weer mijn loopsloefjes aan. 10 Km stond er op mijn programma. 't Was van 28 maart geleden dat ik nog eens een 10 Km afstand had gedaan (toen op 56'52"), en aanvankelijk was het vandaag zeker niet de bedoeling om dit te verbeteren. De conditie is echter beter dan we hadden gedacht, en we konden in vergelijking met einde maart nu ons begintempo langer vol houden. Na 10 km klokte ik vandaag af op 55'46". Meer dan 1' sneller dan einde maart! Gemiddelde tempo per Km is nu 5'35"!! Amaai waar gaat dit eindigen, ik zelf durf daar niet op te antwoorden. Voorlopig heb ik me steeds beperkt tot maximum 10 Km. Volgende week staat met de Nekkerjogging te Meise voor het eerst dit jaar een langere wedstijd op het programma (10,7 Km).

 

14:27 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.