29-04-12

Nekkerjogging te Meise

atl15.gifDe voorbije week maar weinig kilometertjes gelopen. De oorzaak is simpel te verklaren. Dinsdag stond op het werk de jaarlijkse "JICCS" oefening op het programma. Dus nog eens soldaatje spelen. We trokken met pak en zak richting Tervuren, waar een heuse kaartleesoefening in de bossen op het programma stond. Gelukkig had een van mijn teamleden een kompas bij zichLachen, en aldus werd de 13 km lange tocht er geen met omwegen. Het marcheren op zich was zeker geen probleem, maar aangezien ik het niet echt gewoon ben om die lompe botinnen aan mijn voeten te hebben, stonden na afloop mijn hielen vol met blaren. Gedurende de 13 km lange tocht, werden we ook op de proef gesteld met allerlei oefeningen. EHBO, Brandbestrijding, Veiligheid, normen & waarden en behendigheid werden ons in allerlei vormen voorgeschoteld. Eind goed, al goed....behalve de blaren op mijn hielen dan.

Donderdag beperkte ik me op de training dan maar tot een loopje van 5 Km aan een iets trager tempo dan de ik de laatste tijd toch gewoon ben. 30'58" niet snel hé.

Zondag stond dan de Nekkerjogging op het programma. De organiserende club, de meelopers uit Meise mogen terecht fier zijn over het parcours dat ze de loper kunnen aanbieden.  Het parcours dat voor zo'n 70 % onverhard is en er vandaag ook heel drassig en modderig bij lag was dan ook behoorlijk zwaar was. het unieke parcours met start en aankomst op het sportpark "de Nekker" slingert rondom en in het prachtige privé-domein Drytoren van baron Van Gysel.

Vorig jaar waagde ik me op deze jogging maar aan een rondje, deze keer werden het er 2. Bij aankomst gaf mijn garmin me een afstand aan van 11,03 Km in een eerder matige tijd van 1:10:26. Uitslagen en foto's zijn zeker vanaf morgen terug te vinden op de site van de organiserende club.

Morgen is het rustdag, dinsdag staan we aan de start van de Evergemse Ekiden, waar ik als laatste loper van het team van start zal gaan voor een afstand van 7,2 Km

 

 

 

21:21 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.