29-04-12

Nekkerjogging te Meise

atl15.gifDe voorbije week maar weinig kilometertjes gelopen. De oorzaak is simpel te verklaren. Dinsdag stond op het werk de jaarlijkse "JICCS" oefening op het programma. Dus nog eens soldaatje spelen. We trokken met pak en zak richting Tervuren, waar een heuse kaartleesoefening in de bossen op het programma stond. Gelukkig had een van mijn teamleden een kompas bij zichLachen, en aldus werd de 13 km lange tocht er geen met omwegen. Het marcheren op zich was zeker geen probleem, maar aangezien ik het niet echt gewoon ben om die lompe botinnen aan mijn voeten te hebben, stonden na afloop mijn hielen vol met blaren. Gedurende de 13 km lange tocht, werden we ook op de proef gesteld met allerlei oefeningen. EHBO, Brandbestrijding, Veiligheid, normen & waarden en behendigheid werden ons in allerlei vormen voorgeschoteld. Eind goed, al goed....behalve de blaren op mijn hielen dan.

Donderdag beperkte ik me op de training dan maar tot een loopje van 5 Km aan een iets trager tempo dan de ik de laatste tijd toch gewoon ben. 30'58" niet snel hé.

Zondag stond dan de Nekkerjogging op het programma. De organiserende club, de meelopers uit Meise mogen terecht fier zijn over het parcours dat ze de loper kunnen aanbieden.  Het parcours dat voor zo'n 70 % onverhard is en er vandaag ook heel drassig en modderig bij lag was dan ook behoorlijk zwaar was. het unieke parcours met start en aankomst op het sportpark "de Nekker" slingert rondom en in het prachtige privé-domein Drytoren van baron Van Gysel.

Vorig jaar waagde ik me op deze jogging maar aan een rondje, deze keer werden het er 2. Bij aankomst gaf mijn garmin me een afstand aan van 11,03 Km in een eerder matige tijd van 1:10:26. Uitslagen en foto's zijn zeker vanaf morgen terug te vinden op de site van de organiserende club.

Morgen is het rustdag, dinsdag staan we aan de start van de Evergemse Ekiden, waar ik als laatste loper van het team van start zal gaan voor een afstand van 7,2 Km

 

 

 

21:21 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-12

op weg naar een duurloopje van meer dan 10 Km.......

conditie.jpgNa de week vakantie die we hebben gehad, was het de voorbije week alweer "werken" geblazen. Maar wie kan er zoals ik zeggen dat hij tijdens zijn werkuren ook aan sport kan & mag doen.

Dinsdag trokken we 's avonds echter naar de clubtraining. Ik verkoos om met een iets trager groepje mee te lopen, eigenlijk een groepje waar ik een half jaartje geleden al blij was dat ik hen kon volgen. We liepen 8 Km op 54'29". Bij een volgende training ga ik toch mijn wagentje eens aanhangen bij een iets sneller groepje. Afwisseling van tempo en afstand zijn nu eenmaal de beste trainingen.

 

Woensdagnamiddag trok ik er dan ik mijn eentje op uit. Lopen tijdens de kantooruren is dus gewoonweg geweldig. Pff, zoveel wind, 't was duwen geblazen. Maar na net geen uurtje hadden we ons parcourtje afgelopen. 9 Km op 59'19". 's Avonds kreeg ik echter minder goed nieuws. De oma van mijn echtgenote was overleden. Tien weken na het overlijden van mijn vader, moesten we alweer een geliefd familielid afstaan......de wereld stond dan ook weer even stil.

Zondagochtend (vandaag) dus, trok ik toch weer mijn loopsloefjes aan. 10 Km stond er op mijn programma. 't Was van 28 maart geleden dat ik nog eens een 10 Km afstand had gedaan (toen op 56'52"), en aanvankelijk was het vandaag zeker niet de bedoeling om dit te verbeteren. De conditie is echter beter dan we hadden gedacht, en we konden in vergelijking met einde maart nu ons begintempo langer vol houden. Na 10 km klokte ik vandaag af op 55'46". Meer dan 1' sneller dan einde maart! Gemiddelde tempo per Km is nu 5'35"!! Amaai waar gaat dit eindigen, ik zelf durf daar niet op te antwoorden. Voorlopig heb ik me steeds beperkt tot maximum 10 Km. Volgende week staat met de Nekkerjogging te Meise voor het eerst dit jaar een langere wedstijd op het programma (10,7 Km).

 

14:27 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-12

Een weekje Ardennen & Wolvenjogging

De voorbije week startte op maandag met een kort loopje van 5 Km (30'08", geen al te snelle tijd hé), maar goed om met een sportieve geest voor 5 dagen richting Durbuy te vertrekken.

De sportschoenen hadden we wel mee op onze minitrip, maar ze zijn helaas niet aan onze voeten geweest. Op dinsdagochtend hebben we wel een stevige 2 uur durende wandeling gedaan in de regio van Bohon - Barvaux - Durbuy. In de namiddag trokken we dan voor een bezoekje richting "Het domein van Hotemme"

Woensdag was eveneens een dag van ontspanning en cultuur met bezoekjes aan:

Ook op donderdag verkenden we verder de mooie streek van Ourthe & Aisne met ondermeer bezoekjes aan:

En zo zat er een deugddoende vakantie er alweer snel op, vrijdagochtend keerden we alweer naar huis.

Zaterdag stond dan de Selenjo - Wolvenjogging te Wachtebeke op het programma. Amaai, wat een schitterende tijd op die 8,85 Km. 46'30" daar had ik voordien zeker niet op gerekend. Van bij het begin liep het echter vlotjes.....En aankomen met een gemiddelde van 5'15"/Km is voor mij gewoonweg schitterend.....met dank aan die 15 Kg lichter uiteraard. Foto's zie je hier!! Nr 1166, it's me!!

En ons dieet? de laatste weken kunnen we ons gewicht goed vast houden, we zitten zo rond de 86 à 87 Kg. De volgende weken starten we nu met een volgende fase om toch nog onder die 85 Kg grens te duiken......

16:19 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-04-12

Ontsteking patellapees

45.jpgDe voorbije 2 weken was het hier wat stilletjes. Een ontsteking aan mijn knie, ter hoogte van de patellapees was de oorzaak. Ondertussen kreeg al een inspuiting van Vit B. & heeft relatieve rust toch al een beetje beterschap gebracht.

Toch heb ik nog wat gelopen, met enkele opmerkelijke prestaties daar boven op:

 

 

 

 

  1. 28/03: 10 Km gelopen in 56'52", tot nu toen mijn snelste van 2012!!Lachen
  2. 03/04:  5 Km - test langs de Dendermondse forten, dit in een schitterende 26'19", de voor mij op 1 na snelste tijd ooit op deze jaarlijkste ACDL - test.Lachen
  3. 08/04: Gestart aan een bosloopje maar na zo'n 4 km kreeg in buikkrampen, en moest ik kort nadien de training even stoppen (sanitaire stop Knipogen). Dus de training  werd als volgt ingedeeld: 

          - 30' = 5,14 Km

          - Sanitaire stop

          - 20' = 3,08 Km

Deze namiddag vertrekken we voor een midweek richting de Ardennen, de valies staat al klaar, en sport- & loopkledij gaan alvast mee. Komende zaterdag 14/04/2012 staat er met de Wolvenjogging te Wachtebeke nog eens een wedstrijdje op ons programma.

07:29 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |