14-05-12

Coopertest & PR op de 800 Meter

tired-runner-cartoon.jpgHet was de voorbije week, eentje van relatie rust. Het is wetenschappelijk bewezen dat de beste prestaties niet alleen worden geleverd door harde trainingen, maar ook door de nodige rust.

Vorige dinsdag stond op de club de jaarlijkse coopertest op het programma. Twaalf minuten lopen, aan maximale intensteit dus! Vooraf had ik mij echter wel een doel voor ogen gesteld, om toch minimaal de 6 ronden, of 2400 Meter af te leggen. En of we daar zijn in geslaagd? Uiteraard, we haalden onze 6 ronden na 11'45" en hadden dus nog wat over. We behaalden na 12' net geen 2500 Meter. (2465 Meter, was de eindafstand). En hoe zit dat dan nu met onze conditie? Goed, bijna zeer goed hé, wetende van waar we komen zijn we best tevreden met het behaalde resultaat.

Coopertabel.png

Woensdag stond er een eerste pistemeeting op het programma. Op de Lebbeekse piste kozen we voor deelname aan de 800 Meter. Ene Jan Van Den Broeck, onlangs nog finalist op het WK Indoor nam ook deel. Gelukkig voor mij, zaten we niet in dezelfde reeks, of ik zou gedubbeld geweest zijn...... Het was nog maar een tweede maal dat ik deelnam aan dergelijke wedstrijd. Vorige zomer, op dezelfde piste liep ik een tijd van 3'23"58. Dus beter doen was de boodschap. Na de eerste ronde, die ik doorkwam na 1'30" zat het dus wel goed, maar het tempo vertraagde sterk in de laatste 200 Meter. Toch zouden we eindigen met een tijd van 3'10"31. Zeker geen wereldtijd, maar een verbetering tegenover vorige keer, met maar liefst 13". Mits een meer gerichtere training zit er misschien dit jaar nog wel een tijd in van onder de 3'.....Laat ons hopen hé!

Na drie dagen van rust, zou ik vandaag aanvankelijk starten in de jogging te Kappele o/d Bos, maar helaas werd zoon lief ziek tijdens de nacht en besloot ik thuis te blijven. In de vooravond heb ik even de loopsloefjes aangetrokken.....maar het liep van geen kanten....volgende resultaat tekende ik op:

  1. 5 Km - 29'40" - de eerste 4 Km liep aan +/- dezelfde snelheid (5'45"/Km), de laatste Km was een pak minder, krampen in mijn buik waren de boosdoener
  2. 1 Km stappen dan maar - 11'48" (5,1 Km/h)
  3. 1 Km lopen, en liefst tegen een wat snellere tijd. Optie geslaagd! 5'27"
  4. 1 Km stappen tot we thuis zijn - 11'30" (5,2 Km/h)

In de komende week drijven we de kilometertjes terug op. Woensdag staat er met de collega's op het werk, met de Wisselbeker E. Gailly een vrij zware wedstrijd op het programma. Een groepsmarathon, gelopen door 5 deelnemers, waarbij iedere deelnemer 1/5 de  van de afstand moet afleggen. Zo'n 8 Km dus, waarbij we een heuse helling moeten overwinnen. De wedstrijd vind plaats te Eupen. Tijdens het weekend gaat er een pistemeeting door te Zele....

07:42 Gepost door Geert droomt van 42,195 Km | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.